Slavne osobe prošle su 2018. godine

Već početkom ove godine preminuli su mnogi talentirani, svjetski poznati ljudi. Danas predlažemo da se prisjetimo svojih omiljenih idola i proslavimo njihove izvanredne usluge.

Peter Ingenbergs

3. siječnja 2018 u dobi od 80 godina umrli su doktor fizičkih i matematičkih znanosti, otac poznate operne pjevačice Marije Maksakove i suprug glumice Lyudmile Maksakove, Peter Ingenbergs. Nedavno je bio teško bolestan i pretrpio je moždani udar, uslijed čega je bio paraliziran, što je uzrokovalo smrt. Maria je ovu tragičnu vijest izvijestila samo 3 tjedna nakon smrti oca.

Jerry Van Dyke

7. siječnja 2018., u 87. godini života, umro je Jerry Van Dyke, poznati američki komičar i glumac. Prema riječima njegove supruge, njegovo se zdravlje značajno pogoršalo nakon prometne nesreće koja se dogodila 2015. godine. Tijekom života sudjelovao je u mnogim televizijskim serijama i televizijskim emisijama. Među najpoznatijim su „Trener“, „Mlinari razvedeni“, „Slučajno i gore“, „Nova obitelj Addams“.

Mihail Deržavin

10.01.2018g. umro narodni umjetnik SSSR-a, TV voditelj, a ujedno i umjetnik Moskovskog akademskog kazališta satira Mihail Deržavin u dobi od 81 godine. Prema rodbini, umro je nakon duge bolesti.

Victor Topaller

10.01.2018g. u New Yorku je umro novinar, televizijski i radijski voditelj Viktor Topaller u dobi od 59 godina. Prema njegovom sinu, uzrok tragedije bio je rak pluća. Imajte na umu da je Victor posljednjih 17 godina svoj rad posvetio međunarodnom kanalu RTVI na ruskom jeziku. Za to vrijeme, više od 700 glumaca, glazbenika i drugih poznatih ličnosti bili su gosti njegovih programa.

Dolores O'Riordan

15.01.2018g. postala svjesna smrti 46-godišnje Dolores O'Riordan - vokalistice irskog rock sastava "The Cranberries". Njeno tijelo pronađeno je u jednom hotelu u Londonu, gdje je pjevačica došla snimiti novu pjesmu. Uzrok smrti nije otkriven, ali prijatelji su primijetili da je dugo bila u depresiji.

Vladimir Duda

16.01.2018g. umro poznati sudionik KVN-a i bivši kapetan tima NSU-a Vladimir Duda. 11. siječnja hitno je hospitaliziran zbog moždanog udara. Ali nažalost, nije se mogao spasiti. Tragedija se dogodila u Novosibirsku.

Dorothy Malone

19.01.2018g. u 93. godini života umrla je američka glumica Dorothy Malone. Povratak 1957. godine dobila je nagradu Akademija za ulogu u filmu Words Written Downwind. Upravo zbog toga Dorothy je sve češće predlagala nove uloge. Njeno posljednje djelo bila je uloga Hazel Dobkins u filmu Osnovni instinkt.

Olivia Cole

19.01.2018g. Umrla je američka glumica Olivia Cole. Još davne 1977. dobila je nagradu Emmy za najboljeg glumca u TV seriji Roots. Od tada glumila je u nekoliko sitcoma, kao i u filmovima Heroes, Major Specialists i First Sunday. U trenutku njezine smrti imala je 75 godina.

Connie Sawyer

21.01.2018g. Connie Sawyer, američka glumica kina "Zlatno doba", koja je imala 105 godina, preminula je. Kroz karijeru glumila je u više od 140 filmova. A najveću popularnost donijele su joj uloge u filmovima "Glupi i glupi", "Kad je Harry upoznao Sally", ali i "Kako sam upoznao tvoju majku".

Larry White

23.01.2018g. u 52. godini preminuo je Lary White, poznata holivudska glumica i pjevačica, kao i vlasnik tri Grammyjeve statue. Razlog je bio prilično rijedak oblik onkologije. Tijekom života glumila je u nekoliko filmova, posebice u filmu "Izdajnik" s Tomom Hanksom. Ali svejedno, stekla je veliku popularnost zahvaljujući glazbi.

Lyudmila Senchina

25.01.2018g. Preminula je sovjetska i ruska pjevačica, kao i narodna umjetnica Ruske Federacije Lyudmila Senchina, stara 67 godina. Prema riječima građanskog supružnika, dugo je patila od te bolesti, koja je uzrokovala smrt.

Theodore Ingvar Kamprad

27.01.2018g.u 92 godine života švedski poduzetnik, osnivač IKEA-e i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Ingvar Kamprad, napustio je ovaj svijet.

Anatolij Reznikov

31.01.2018g. u Njemačkoj je umro sovjetski animator, tvorac crtane serije o mačku Leopoldu, Anatolij Reznikov (77 godina). Uzrok smrti nije naveden.

Ildar Shoki

Dana 31. siječnja 2018. godine Anton Shoki, bivši sudionik poznatog televizijskog projekta Dom-2, ispričao je strašne vijesti o smrti svog brata Ildara. Prema njegovim riječima, brat je već jednom bio u zatvoru, ali nakon nekog vremena pušten je prije zakazanog roka. Međutim, tu se nije završilo. Drugi put je osuđen na 25 godina zatvora. Sve je to vodilo problemima s psihom, zbog čega je Ildar počinio samoubojstvo.

Boris Keith

1.02.2018g. umro najstariji član Američkog društva astronautike, član odbora Međunarodne akademije astronautike, kao i učitelj, fizičar i kemičar - Boris Vladimirovič Kit. U trenutku njegove smrti imao je 107 godina. Zahvaljujući njemu cijeli je svijet vidio prve korake čovjeka na Mjesecu. Osim toga, Boris Keith razvio je tekući vodik, koji se koristio kao raketno gorivo.

Roman Filipov

3.02.2018g. Ruski pilot Roman Filipov umro je u dobi od 33 godine. Tijekom borbi u Siriji, njegov avion je oboren, ali uspio je izbaciti. Međutim, odmah su otvorili vatru na njega. Ne želeći se predati, Roman je razneo granatu. Već posmrtno mu je dodijeljeno titula heroja Ruske Federacije.

Dmitrij Buzylev

7.02.2018g. U 62. godini života umro je poznati sovjetski glumac kojeg mnogi poznaju iz filmova "Momci!", "Povratak Budulai" i "Tabor odlazi u nebo". Prema rođacima, dugo je bolovao od bolesti, koja je uzrokovala smrt.

John Gavin

9.02.2018g. u dobi od 86 godina preminuo je američki glumac, diplomat i dobitnik Zlatnog globusa John Gavin. Dugo se borio s leukemijom, a komplikacije zbog upale pluća dovele su do smrti.

Najpopularniji glumac donio je ulogu u filmu "Psiho". Pored toga, mnogi se sjećaju njegovih junaka u filmovima poput "Vrijeme je za ljubav i Vrijeme za umrijeti", "Spartak".

Reg E. Katie

9.02.2018g. umro poznati američki glumac Reg E. Katie (59 godina). Nekoliko godina borio se s rakom, što je bio uzrok smrti. Glumac je bio poznat širom svijeta po ulogama u TV serijama "Kutak", "Kuća od karata". Štoviše, upravo za te uloge dobio je nagradu Emmy.

Liam Miller

9.02.2018g. u dobi od 36 godina umro je poznati nogometaš Liam Miller. Imao je rak gušterače, a bio je na liječenju u Sjedinjenim Državama. Tijekom karijere Liam je igrao za klubove kao što su Celtic, Manchester United, Rangers i drugi.

Dmitrij Soloviev

12.02.2018g. Ruski glumac Dmitrij Soloviev umro je u dobi od 43 godine. Prema rodbini, još početkom godine počeo je imati zdravstvenih problema. Isprva je dijagnosticirana gripa, malo kasnije upala pluća. Uzrok smrti bio je pankreatitis. Glumac je donio slavu glavnoj ulozi u filmu "Nježno doba".

 

Dobre Dimitrov Dobrev

13.02.2018g. Umro je svjetski poznati djed Dobri iz Bugarske, koji je imao 103 godine. Tijekom godina prikupljao je milostinju i donirao velike iznose za obnovu kršćanskih crkava. Uz to, Dobri su plaćali komunalne račune za siročad.

Aleksandar Shatalov

15.02.2018g. preminuo poznati TV voditelj, pjesnik i izdavač Aleksandar Shatalov. U različitim vremenima radio je na televizijskim kanalima kao što su kultura, NTV i Domashny. U osnovi, radio je recenzije noviteta u svijetu književnosti. Također, mnogi ga se sjećaju u programu "Grafoman". U trenutku smrti imao je 60 godina, a uzrok tragedije bila je duga i teška bolest.

Hubert de Givenchy

10.03.2018 umro je legendarni francuski dizajner i osnivač marke Givenchy Hubert de Givenchy. Upravo je on postao autor te vrlo sažetu i zapanjujuće lijepe crne haljine Audrey Hepburn iz filma "Doručak kod Tiffanyja." Ona je bila njegova prava muza, stoga je Hubert de Givenchy, posebno za svaki film, stvorio nešto lijepo za nju. Za kostime za film "Sabrina" 1955. dobio je svog prvog Oscara.

Oleg Tabakov

12.12.2018. U dobi od 82 godine umro je narodni umjetnik SSSR-a Oleg Tabakov. Dugo je bio u umjetnoj komi, a kasnije je spojen na ventilator. Tragedija se dogodila u bolnici okruženoj voljenim osobama. Mnogi se sjećaju Tabakova iz filmova poput "Moskva ne vjeruje u suze", "Sedamnaest trenutaka proljeća", "Nekoliko dana iz Oblomovog života", "Dvanaest stolica" i drugih. Za svoj značajan doprinos razvoju nacionalne kinematografije i kazališta, ovaj je veliki čovjek odlikovan Ordenom zasluga za domovinu.

Oles Terešenko

12.03.2018 poznati ukrajinski TV voditelj Oles Terešenko nije postao. Prošlog ljeta započela je njegova borba s onkologijom, ali ipak je bolest pobijedila. Dugo je bio voditelj glavnog broja TSN-a, a od 2009. radio je na Prvom nacionalnom TV kanalu.

Leonid Kvinikhidze

13.03.2018g. U 80. godini života umro je poznati redatelj, zasluženi umjetnik Rusije, autor čuvenog filma "Mary Poppins, zbogom!" - Leonid Kvinikhidze. Uzrok smrti nije otkriven. Mnogi ga poznaju i kao autora filmova "Nebeske lastavice", "Slamnati šešir", "Umjetnik iz Gribova", i serije "Sudar inženjera Garina".

Stephen Hawking

14.03.2018g. u dobi od 76 godina umro je poznati britanski teorijski fizičar Stephen Hawking. Glavni uzrok smrti je amiotrofična lateralna skleroza. Dijagnoza je postavljena još davne 1963. godine, ali unatoč tome znanstvenik je proučavao crne rupe do posljednjih dana. Pored toga, 1988. napisao je knjigu "Kratka povijest vremena", koja je stekla fantastičnu popularnost u cijelom svijetu. Posebna se pozornost posvetila globalnom zatopljenju, socijalnoj nejednakosti i stanju okoliša.

Liz assia

24.03.2018. Liz Assia, pobjednica prvog prvog izbora za pjesmu Eurovizije, umrla je u bolnici u Zürichu u dobi od 95 godina. Povratak 1956. godine, izvela je pjesmu "Refrain", koja joj je donijela pobjedu. Posljednjih godina svog života sudjelovala je u raznim događajima koji su bili posvećeni Euroviziji, a sudjelovala je i kao posebna gošća.

Sergej Mavrodi

26.03.2018. Sergej Mavrodi, poznati gospodarstvenik i tvorac MMM-ove financijske piramide, umro je od srčanog udara. Tragedija se dogodila u Moskvi u blizini stanice Savelovsky. Hitna ga je odvela u bolnicu, ali nije je bilo moguće spasiti. U trenutku njegove smrti imao je 62 godine.

Victor Kalašnjikov

27.03.2018 u Izhevsku umro 75-godišnji dizajner malokalibarskog oružja Viktor Kalašnjikov. Tijekom života proveo je mnoštvo istraživanja koja su se nekako odnosila na izum njegovog oca. Pored toga, sudjelovao je u razvoju pištolja Vityaz-SN i Bison-2.

Stefan Audran

27.03.2018. U 85. godini života, nakon duže bolesti, umro je poznati francuski glumac Stefan Audran. Popularnost i priznanja donijeli su joj filmovi u bivšem suprugu, a među njima su Cuties, Skandal, Rođaci, Krvavo vjenčanje i drugi. Pored toga, glumila je ulogu u Oscarom nagrađenom filmu pod nazivom "Moderni šarm buržoazije".

Oleg Anofrijev

28.03.2018g. umro je narodni umjetnik Rusije, glumac i tekstopisac Oleg Anofriev. Mnogi ga se sjećaju iz filmova poput "grimizna jedra", "Mačka u pokoru", "Čovjek s kapucinskog bulevara" i drugih djela. Osim toga, njegov glas se može čuti u poznatim crtanim filmovima i filmovima "Bremenski gradski glazbenici", "Kako lavova mladunče i kornjača pjevaju pjesmu", "Ne slušajte, gospodine!". U trenutku smrti imao je 87 godina, a uzrok tragedije bila je duga bolest.

 

Mihail Ugarov

01.04.2018 umro je poznati ruski scenarist, dramatičar i redatelj kazališta i kina - Ugarov Mihail Jurijevič. Mnogi ga pamte kao organizatora dramskog festivala u Lyubimovci, kao i umjetničkog voditelja poznatog Kazališta.DOC. Prema njegovoj supruzi, smrt je nastupila kao posljedica srčanog udara.

Barbro Margaret Svensson

3. travnja 2018. preminula je najpoznatija švedska pjevačica, kao i glumica i TV voditeljica Barbro Margareta Svensson, koju mnogi pamte kao "Lille Babs". Postala je poznata još davne 1961. godine nastupom na Eurosongu.Već 1963. godine nastupala je s legendarnim bendom The Beatles u Švedskoj. 2017. godine Loll-Babs uvršten je u švedsku Kuću slavnih glazbe, što je velika čast za svakog umjetnika u ovoj zemlji. Uzrok tragedije bila je borba protiv raka u kombinaciji sa zatajenjem srca. U trenutku smrti pjevačici je bilo 80 godina.

Raymond Wilkins

04.04.2018. Preminuo je Raymond Wilkins - engleski nogometaš i trener. Kroz karijeru igrao je za svjetski poznate klubove poput AC Milana, Rangersa, Manchester Uniteda i Paris Saint-Germaina, ali je najveću popularnost stekao igrajući za Chelsea. Uvijek će se smatrati jednim od najboljih veznjaka svoje generacije. U vrijeme njegove smrti Rey je imao 61 godinu, a uzrok tragedije bio je srčani udar.

Angelica Volchkova

8.04.2018g. Umrla je zaslužna umjetnica Rusije Angelica Volchkova. Mnogi se sjećaju njezinih uloga u poznatoj TV seriji "Povratak Mukhtara" i "Gromov. Kuća nade. "

Uz to, bila je vodeća glumica kazališta "Škola moderne igre". U trenutku smrti imala je 47 godina, a uzrok smrti bila je dugotrajna bolest.

Andrey Zhmakin

11.4.2018. Umro je Andrei Zhmakin, sudionik popularne televizijske emisije Comedy Battle i Open Microphone. Nikad nije razgovarao o svom zdravlju, stoga je za njegovu obitelj i prijatelje smrt bila pravi šok. Napokon je jednostavno pao na ulicu od gubitka svijesti, a malo kasnije pokazalo se da je uzrok zatajenje srca. U trenutku njegove smrti imao je samo 24 godine.

Miloš Forman

13.04.2018. U Sjedinjenim Američkim Državama umro je američki filmaš Milos Forman. U trenutku njegove smrti imao je 86 godina, a uzrok tragedije još uvijek nije poznat. No, prema supruzi, njegov je odlazak bio miran, okružen obitelji i bliskim ljudima.

Tijekom svoje karijere Miloš Forman dva puta je osvajao Oscara, a tri puta je nagrađivan Zlatnim globusom. Posebnu popularnost imao je njegov rad na filmovima poput "Duhovi iz Goje", "Leteći iznad gnezda kukavice", "Amadeus" i "Ljudi protiv Larryja Flynta".

Barbara Bush

17.4.2018. U 92. godini života, prva dama Sjedinjenih Država i supruga Georgea W. Busha, Barbara Bush, napustila su ovaj svijet. Prema rodbini, patila je od Gravesove bolesti. Ova bolest utječe na štitnjaču, što zauzvrat dovodi do trovanja štitnjačom hormonima. No, od hospitalizacije, nakon nekoliko prethodnih operacija, odbila je.

Vladimir Lyakhov

19.04.2018. Vladimir Lyakhov, sovjetski kozmonaut i dvaput Heroj Sovjetskog Saveza, iznenada je umro u dobi od 76 godina. Pored toga, nagrađen je još većim brojem nagrada, među kojima je i zasluženi majstor sporta SSSR-a.

Tim Bergling

20.04.2018. Umro je svjetski poznati švedski DJ i glazbeni producent Tim Bergling, poznatiji kao Avicii. Karijeru je započeo 2006. godine, a za sve to vrijeme uspio je postići priznanje i suradnju s najpoznatijim svjetskim glazbenicima. Pjesme "Probudi me" i "Razine", koje su bile na vrhu Billboardove ocjene, donijele su mu posebnu popularnost. Pored toga, poznati glazbenik tri puta je nominiran za nagradu Grammy. U trenutku njegove smrti imao je samo 28 godina. Rođaci su izvijestili da je uzrok samoubojstvo.

Nina Dorošina

21.4.2018. U 84. godini života umrla je Nina Doroshina. Tijekom života igrala je u više od 20 filmova, ali uloga u komediološkoj melodrami Ljubav i golubovi postala je najzapaženija. Dugo je Nina pričala da se ne osjeća dobro, ali je kategorički odbila hospitalizaciju. Posljednjih godina živjela je sama, pa su susjedi prijavili njezinu smrt. Prema liječnicima, uzrok smrti bio je srčani udar.

Nabi Tajima

21.04.2018. Preminula japanska dugovječna žena Nabi Tajima. Postavila je više od jednog rekorda i ušla među najbolje tri najstarije osobe u povijesti, jer je u vrijeme svoje smrti imala 117 godina. Osim toga, od 2017. godine smatrana je najstarijom provjerenom osobom u Aziji.

Vadim Mulerman

2. svibnja 2018. u New Yorku, u 79. godini života, umro je poznati sovjetski pop pjevač i narodni umjetnik RSFSR Vadim Mulerman. Posljednjih godina svog života borio se s onkologijom, ali ipak je bolest pobijedila. Mnogi se sjećaju njegovih skladbi „Lada“, „Kukavica ne igra hokej“, „Koliko je dobro biti general“ i mnogih drugih.Upravo su mu ovi hitovi donijeli popularnost i priznanje.

Nikolaj Bojčenko

1. 06. 2018. umro je talentirani ukrajinski koreograf Nikolaj Bojčenko. Nevjerovatnu popularnost donijela mu je sudjelovanje u TV emisiji "Ples svih". Nakon toga postao je voditelj podjednako popularnih predstava „Ukrajinski talent“, „X-faktor“, kao i voditelj vlastitog baleta pod nazivom „D’arts Dance Project“. Uzrok smrti koreografa nije poznat. Međutim, postoje informacije da je uzrok vjerojatno uzrokovan upalom pluća.

Leonid Nevedomsky

3. lipnja 2018. godine, u 79. godini života, umro je ruski glumac Leonid Nevedomsky. Najpoznatiji je po svom radu u kazalištu, ali od 1960. godine počeo je glumiti u filmovima. U njegovoj filmografiji ima više od 100 djela, uključujući „Zvijezdu očaravajuće sreće“, „Plamen“ i serije „Mliječna mliječ iz Khasapetovke“, „Smrtonosna sila“, „Povratak Budulai“, „Ulice razbijenih svjetala“.

Kate pika

06/05/2018 55-godišnja Kate Spade pronađena je mrtva u svom stanu u New Yorku. Svjetski poznati dizajner bio je član Vijeća modnih dizajnera Amerike i osnivačica branda Kate Spade New York. Kate je počinila samoubojstvo, ostavljajući samo bilješke o samoubojstvu. Bila je upućena svojoj kćeri: "Beah, uvijek sam te volio! To nije tvoja krivica. Pitaj tata. " Istraga vjeruje da se tragedija dogodila zbog razvoda supružnika, što je dovelo do depresije i kao rezultat samoubojstva.

Stanislav Govorukhin

14. lipnja 2018. preminuo je narodni umjetnik Rusije, producent, filmski redatelj i scenarist Stanislav Govorukhin. Njegovu smrt najavio je predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin. Također, prema njegovim riječima, Stanislav je umro u sanatorijumu nakon duge i vrlo teške bolesti. U trenutku njegove smrti imao je 82 godine.

Mnogi znaju da je bio redatelj tako poznatih filmova kao što su "Voroshilovsky pucač", "Mjesto susreta ne može se promijeniti" i "Deset malih Indijanaca", "U potrazi za kapetanom Grantom" i drugima. Osim toga, upriličio je kazališne predstave i čak napisao nekoliko knjiga.

Jasay Dwayne Honfroy

18.06.2018. Umro je poznati 20-godišnji reper Jasay Dwayne Onfroy, poznatiji kao XXXTentacion. Navodno je napadnut u trenutku kad je napustio motocikl. Zločinci su ispalili nekoliko hitaca, uzeli torbu i pobjegli s mjesta događaja. Glazbenik je pronađen u kritičnom stanju i nije ga bilo moguće spasiti.

Richard Swift

07/04/2018 u 41. godini života umro je Richard Swift - član indie rock sastava The Shins, turnejski basist grupe The Black Keys, kao i producent. Uzroci smrti još uvijek nisu poznati. No mjesec dana prije njega hitno je hospitaliziran. Prema liječnicima, njegovo je stanje bilo ozbiljno i opasno po život.

Vladislav Zhukovsky

17.07.2018. Preminuo je divni glumac kina i kazališta Vladislav Žukovski. Poznat je po ulogama u kazalištu Krasnojarsk. Osim toga, mnogi ga pamte kao učitelja u Krasnojarskom institutu za umjetnost. Na ekranima nije bio tako često, ali najupečatljivija je bila uloga u seriji "Ulice razbijenih svjetala".

Denis Ten

19.07.2018. - Na današnji dan umro je svjetski poznati klizač Denis Ten. Branilac brončane medalje u Sočiju Olimpijadom smrtno je ranjen od pljačkaša na dnevnom svjetlu. Tragedija se dogodila u centru Almatyja. Denis je ostavio automobil u blizini restorana u koji je stigao na ručak. Nakon nekog vremena čuo sam alarm, izašao i ugledao dva pljačkaša koji su uzimali ogledala iz njegovog automobila. U pokušaju da ih zaustavi započela je tuča, uslijed koje je sportaš nožem zabijen u bedro. Unatoč svim pokušajima liječnika, Denisu nisu mogli spasiti. U trenutku njegove smrti imao je samo 25 godina.

Isa Vysotskaya

20.07.2018. U gradu Nižnji Tagil umrla je poznata kazališna i filmska glumica Isa Konstantinovna Vysotskaya. U trenutku njezine smrti imala je 81 godinu. Rođaci navode da je uzrok zdravstveni problem, pa su zadnjih deset dana prije njezine smrti bili svi najbliži rođaci.

Dugi niz godina radila je u Dramskom kazalištu u Nižnjem Tagilu, a također je podučavala studente glumačkim vještinama. U različitim vremenima igrala je glavne uloge u poznatim produkcijama “Draga Pamela”, “Trees Die Standing”.

Aleksandar Isakov

23. 07.2018. godine, od posljedica komplikacija nakon upale pluća, u 40. godini života, umro je Aleksandar Isakov. Tragedija se dogodila u bolnici.

Glumac je postao popularan zahvaljujući ulogama u TV emisijama i filmovima, uključujući "Bachelors", "Happy Together", "Atlantis" i drugima. Pored toga, sudjelovao je u produkcijama kazališta "Matica i kralj miša", "Čarobna cipela Pepeljuga" i "Ludi dan, ili Brak Figaro".

Vladimir Voinovich

27.07.2018. u 86. godini života sovjetski i ruski pisac Vladimir Voinovich umro je od srčanog udara. Posebno je poznat po ironičnoj distopiji „Moskva 2042“, kao i romanu „Život i izvanredne avanture vojnika Ivana Čonkina“.

Dmitrij Brusnikin

9. kolovoza 2018. preminuo je zasluženi umjetnik Rusije, kazališni redatelj i filmski glumac Dmitrij Brusnikin. U trenutku njegove smrti imao je 60 godina, ali razlog nije otkriven. Mnogi ga se sjećaju po ulogama u seriji Detektivi, ožujak Turetsky, kao i dosjeu detektiva Dubrovskog. Osim toga, bio je redatelj nekih epizoda Detektive i režirao serije Beagle i The Bloodhound.

Tamara Degtyareva

08.09.2018. Nije postala izvođačica glavne uloge slike "Vječni poziv" - Tamara Degtyareva. Dugo je vremena glumica radila u kazalištu Sovremennik u Moskvi. Ali prije šest godina u njoj je otkrivena gangrena, što je dovelo do amputacije njezinih nogu. Međutim, i u ovom je stanju glumila u predstavama, krećući se u invalidskim kolicima. Pored toga, glumica je imala dijabetes i umrla je od zatajenja srca u 74. godini života.

Nikolaj Zinoviev

17. kolovoza, u 73. godini života, umro je sovjetski i ruski tekstopisac Nikolaj Zinoviev. Dugo se borio s progresivnom Parkinsonovom bolešću, a posljednjih pet godina svog života praktično nije mogao hodati.

Njegove su pjesme bile poznate svima jer su ih izvodile takve zvijezde kao što su Valery Leontyev, Alla Pugacheva, Alexander Malinin, Larisa Dolina, Philip Kirkorov i Sofia Rotaru. I Nikolaj Zinoviev postao je višestruki laureat festivala „Pjesma godine“.

Kofi Annan

18. kolovoza 2018. u 80. godini života preminuo je bivši tajnik UN-a Kofi Annan. Tragedija se dogodila u bolnici u Bernu u Švicarskoj. U tom su trenutku pored njega bila supruga Nana i troje djece. Prema rođacima, uzrok smrti bila je kratka bolest.

Kofi Annan bio je poznat u cijelom svijetu, jer je upravo on postao prvi predstavnik crnačke populacije Afrike na čelu UN-a. Deset godina vodio je organizaciju, a 2001. dobio je Nobelovu nagradu. Ovu nagradu primio je u znak zahvalnosti za rad učinjen na obnovi UN-a, kao i borbu za ljudska prava i mnoga druga dostignuća.

Stefan Karl Stefansson

21. kolovoza, okružen obitelji i prijateljima, preminuo je islandski glumac Stefan Karl Stefansson. 2016. godine dijagnosticiran mu je rak žučnih kanala. Međutim, tada je uspio podvrći se operaciji i njegovo se stanje postupno poboljšavalo. Ali nakon nekog vremena, već u 2018., bolest se vratila u obliku neoperabilnog tumora. U trenutku smrti glumac je imao samo 43 godine.

Stefan Karl Stefansson glumio je u nekoliko filmova i televizijskih emisija. No ipak, najviše mi je ostala upamćena uloga Robija Zloga u poznatoj dječjoj televizijskoj emisiji pod nazivom "Lazytown".

John McCain

25. kolovoza, u dobi od 81 godine, umro je američki republikanski senator John McCain. U trenutku smrti bio je okružen suprugom i rodbinom. Ranije mu je dijagnosticiran rak mozga, a u srpnju 2017. obavljena je operacija uklanjanja tumora. Međutim, bolest je napredovala i obitelj je donijela tešku odluku o prekidu liječenja. Agresivni glioblastom doveo je do smrti Johna McCaina.

Joseph Kobzon

30. kolovoza zemlju je šokirala vijest o smrti velikog čovjeka, čije se ime povezuje s čitavim vremenom - poznatog ruskog pjevača, narodnog umjetnika SSSR-a i zamjenika Državne dume Rusije - Josipa Kobzona.U trenutku njegove smrti imao je 80 godina.


Prema rođacima, Joseph Davydovich je krajem srpnja hospitaliziran zbog planiranog liječenja. Podsjetimo da mu je ranije početkom 2000-ih dijagnosticiran rak. Dugi niz godina borio se s teškom bolešću. No, 27. srpnja 2018. godine mreža je dobila informaciju da je pjevačica spojena na ventilator. Tada je njegovo stanje ocijenjeno kao izuzetno ozbiljno. Posljednje dane umjetnik je proveo na intenzivnoj njezi i pao u komu, iz koje nije odlazio.
Joseph Kobzon pokopan je 2. rujna pored svoje majke na groblju Vostryakovsky u Moskvi. Prije nekoliko godina pobrinuo se za to i stekao mjesto za ukop. Proslava ceremonije s velikim umjetnikom održana je u Koncertnoj dvorani Čajkovskog.

Aleksandar Isaev

Dana 30. kolovoza 2018. znanstvenik, šef Znanstvenog vijeća Ruske akademije šumskih znanosti (Alexander RAS), Alexander Isaev, napustio je ovaj svijet. U trenutku njegove smrti imao je 86 godina. O toj je tragediji izvijestio službeni predstavnik akademije.
Aleksander Sergejevič je tijekom svog života dao nevjerojatan doprinos razvoju znanosti. Autor je više od 300 znanstvenih radova, uključujući 10 monografija koje su imale poseban utjecaj na razvoj šumarske znanosti u Rusiji.

Sergej Talanov

30. kolovoza umro je talentirani umjetnik Rusije i veteran KVN-a Sergej Talanov. Umro je u 58. godini života zbog srčanih problema. O ovoj tragediji prijavio je njegov bliski prijatelj Vladimir Kargopoltsev.
Mnogi ga se sjećaju po ulogama u raznim TV serijama, uključujući Kadetstvo i Grouse. Dugo je radio u emisijama Oba-na !, Wick, Gentleman Show i na 33 četvorna metra. Pored toga, Sergej Talanov igrao je u moskovskom kazalištu klauna Tereze Durove.

Vladimir Matvienko

30.08.2018. Preminuo je Vladimir Matvienko, suprug predsjedatelja Vijeća Federacije, Valentina Matvienko. Dugi niz godina radio je na Vojnomedicinskoj akademiji u Sankt Peterburgu, a bio je i umirovljeni pukovnik u medicinskoj službi. Nakon umirovljenja bio je jako bolestan i nekoliko godina mogao se kretati samo u invalidskim kolicima. Uzrok smrti još uvijek nije poznat. Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izrazio je saučešće obitelji u telefonskom razgovoru.

Jacqueline Pierce

3. rujna u vlastitoj kući u Lancashireu umrla je britanska glumica Jacqueline Pierce, koja je imala 74 godine. Dva tjedna prije tragedije saznala je da ima rak pluća. Stoga je odlučila provesti posljednje dane života u svojoj kući. Mnogi ju se sjećaju po ulozi u seriji Doktor Ko i Blakeova sedam.

Liz Fraser

7. rujna 2018., u dobi od 88 godina, u Londonu je umrla poznata glumica Liz Fraser. Njezin debi dogodio se 1955., a prva prilično velika uloga uslijedila je tek pet godina kasnije. Gotovo cijelo vrijeme glumica je igrala ulogu stereotipne glupe plavuše. Među najpoznatijim su „Pustolovine privatnog detektiva“, „Avanture taksista“, „Ispovijed odmora u ljetnom kampu“. Usput, svi su ih zvali seksualnim komedijama zbog samo velikog broja šale erotske prirode. Također na račun glumice igraju se uloge u nekoliko TV emisija "Čisto englesko ubojstvo", "Sve je u redu, Jack", "Tata vojska" i "Na zanimljivom položaju".

Mac Miller

7. rujna 2018. slavni reper Mac Miller pronađen je mrtav u svom domu u Kaliforniji. Prema medijskim izvještajima, uzrok smrti bilo je predoziranje droga. Umro je u dobi od 26 godina.

Popularnost za Mac Millera stigla je 2011. godine nakon izdavanja prvog albuma "Blue Slide Park". Odmah je doslovno nadmašio tablu Billboard 200.

Charles Aznavour

1. listopada, u dobi od 94 godine, umro je svjetski poznati francuski šansonjer Charles Aznavour. Prije samo nekoliko godina nastavio je s nastupima i planirao je posjetiti Kijev 20. listopada.

Tijekom karijere napisao je bezbroj pjesama i preko 100 albuma.Charles Aznavour surađivao je sa zvijezdama svjetske klase kao što su Luciano Pavarotti, Frank Sinatra, Elton John, Patricia Kaas, Edith Piaf i mnogi drugi. Pored toga, glumio je u filmovima kao što su "Tin Drum", "Ararat", "Shoot the Pianist". Bio je nevjerojatna, talentirana osoba koje će se uvijek pamtiti. Poznati časopis Time, kao i CNN, nazvali su ga najboljim izvođačem sorte 20. stoljeća.

Roman Kartsev

2. listopada 2018. umro je veliki komičar, sovjetski i ruski zabavljač, kazališni i filmski glumac Roman Kartsev. To je izvijestila na svojoj stranici na društvenoj mreži Natalia Zhvanetskaya. U trenutku njegove smrti imao je 79 godina, a uzrok tragedije bio je srčani udar. Osim nastupa u kazalištu minijatura, bio je poznat i po ulogama u kinu. Najpopularniji su, naravno, Pasje srce, Obećano nebo te Učiteljica i Margarita.

Montserrat Caballe

6. listopada, u dobi od 85 godina, nenadmašni Montserrat Caballe napustio je ovaj svijet. Prema medijskim izvještajima, krajem rujna bila je na liječenju zbog problema s mjehurom u jednoj klinici u Barceloni.

Montserrat Caballe bila je nevjerojatna osoba. Postala je nevjerojatno popularna zahvaljujući svojoj tehnici belcanto. Ali međunarodno priznanje došlo je 1965. godine kada je zamijenila Marilyn Horn u operi Lucretia Borgia u njujorškoj Metropolitanskoj operi. Tijekom karijere izvela je više od 125 opernih dijelova. Najpoznatiji su bili dijelovi u operi Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti i Giuseppe Verdi. Pored toga, Montserrat je aktivno bio uključen u dobrotvorni rad, bio je veleposlanik UN-a i UNESCO-ov veleposlanik dobre volje, a održao je i brojne dobrotvorne koncerte.

Paul Allen

16.10.2018. U Seattlu umro poznati poduzetnik i programer Paul Allen. Još 1983. dijagnosticiran mu je Hodgkinov limfom. Nakon duge borbe bolest se malo povukla. Nakon nekog vremena, 2009. godine, otkrio je drugu vrstu onkologa - ne-Hodgkinov limfom. U 2018. godini bolest se ponovno vratila, što je izazvalo tragediju.

Još davne 1975. osnovao je, zajedno s prijateljem Billom Gatesom, svjetski poznatu kompaniju Microsoft. Nekoliko godina kasnije, nakon što je saznao za bolest, odlučio je napustiti tvrtku. No, istodobno je zadržao dio dionica i svoje mjesto u upravnom odboru. Osim toga, bio je na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi u Sjedinjenim Državama.

Marina Poplavskaya

20.10.2018. Umrla je glumica poznatog ukrajinskog komičnog projekta "Diesel Show" - Marina Poplavskaya. Rano ujutro u Kijevskoj regiji dogodila se strašna nesreća. Autobus se s ekipom vraćao u Kijev nakon koncerta u Lavovu, ali, ne stigavši ​​u grad, sudario se s kamionom MAZ. Kako je kasnije izviješteno, vozač autobusa izgubio je kontrolu, što je dovelo do nepopravljivih posljedica. Ozlijeđeni su hospitalizirani s ozljedama koje nisu prijetile životu. Međutim, Marina je u trenutku nesreće sjedila na prednjem sjedalu u blizini vozača, što se smatra najopasnijim. Prema riječima stručnjaka, nije postojala šansa da preživi takav sudar.

Marina Poplavskaya dugo je bila članica KVN-ovog tima "Djevojke iz Žitomira". No pravu popularnost ipak joj je donio program Diesel Show. Osim toga, bila je voditeljica TV emisije "Za tri". Mnogi je pamte kao vedru, talentiranu i posebno mudru osobu.

Nikolaj Karačencov

26. listopada 2018. umro je poznati ruski i sovjetski glumac Nikolaj Karachentsov u dobi od 73 godine. Tragedija se dogodila na odjelu intenzivne njege moskovske bolnice za rak samo dan prije rođendana. Prošle godine dijagnosticiran mu je karcinom tumora u plućima, ali nažalost, nije operiran. Prema supruzi, uzrok smrti je i dalje drugačiji, glumčevi bubrezi nisu uspjeli.

Nikolaj Karachentsov cijeli se život bavio kreativnim aktivnostima. Gotovo 40 godina posvetio je radu u Moskovskom državnom kazalištu Lenkom.Mnogi ga pamte i po ulogama u takvim produkcijama i filmovima kao što su "Čovjek s kapucinskog bulevara", "Juno i Avos", "Avanture elektronike", "Pas u sijenu" i mnogim drugima.

David Cherkassky

30.10.2018. Preminuo je legendarni redatelj, ukrajinski umjetnik animator David Cherkassky. Njegovi crtići su prava remek djela koja i danas mnogi gledaju. Najpopularniji među njima su „Otok blaga“, „Aibolit“ i „Avanture kapetana Vrungela“.

1. rujna dobar prijatelj Davida Cherkaskog - Vladimir Bystryakov rekao je da je redatelj imao moždani udar. Posljedice su bile ozbiljne i dva mjeseca je bio na intenzivnoj njezi. Liječnici su učinili sve što je bilo moguće, ali unatoč tome on je umro. U trenutku njegove smrti imao je 87 godina.

Evgenij Osin

17.11.2018. U 54. godini života preminuo je legendarni sovjetski pjevač Jevgenij Osin. Nekoliko dana nije stupio u kontakt pa je Albina sestra otišla u njegovu kuću. Tamo je otkrila tijelo svog mrtvog brata. Prema liječnicima, uzrok smrti je zatajenje srca. Pjevačica je dugo vremena patila od ovisnosti o alkoholu, pa čak i na liječenju u klinici na Tajlandu. Situacija je bila kritična jer se umjetnik praktički nije mogao pomaknuti.

Legendarna pjevačica autor je poznatih pjesama iz 90-ih godina "Djevojka plače u stroju", "Tanja plus Volodja", "Osmi ožujak" i mnogih drugih. Ali još popularniji bio je ples s Borisom Yeltsinom.

Nikolay Rumyantsev

8. studenog 2018. glumac dječjeg novinarskog filma o komediji "Jumble" - Nikolaj Rumyantsev napustio je ovaj svijet. Mnogi ga se sjećaju po ulozi dječaka Petita u jednoj od epizoda pod nazivom "Čudesni trenutak". Kasnije je igrao uloge u filmovima „Marsovci su poletjeli u jesensku noć“, „Proljetne olimpijske igre ili voditelj zbora“. Međutim, nakon punoljetnosti nije nastavio svoju kreativnu karijeru. Nakon studija pridružio se vojsci, a kasnije je radio kao vodoinstalater. U trenutku njegove smrti Nikolaj Rumjancev imao je samo 54 godine, a razlog nije otkriven.

Stan Lee

11.11.2018. Autor legendarnih djela „Spider-Man“, „Fantastična četvorka“, „X-Men“, „Black Panther“ i mnogi drugi umrli su, kao i suosnivač Marvela Stan Lee. Ovo je bila prava tragedija za vjerne obožavatelje i obožavatelje njegova djela.

Prema njegovoj kćeri, Stan Lee preminuo je u dobi od 95 godina u Medicinskom centru u Los Angelesu. Posljednjih nekoliko godina imao je zdravstvenih problema. Sve do smrti borio se sa upalom pluća.

Bernardo Bertolucci

26.11.2018 u dobi od 77 godina, talijanski dramatičar, redatelj, dobitnik Oscara, Zlatnih globusa i mnogih drugih nagrada - Bernardo Bertolucci. Nakon neuspjele operacije na intervertebralnoj kili, ostao je zatvoren u invalidskim kolicima. Međutim, smrt je nastupila kao posljedica komplikacija raka. Redatelj je posljednje dane svog života proveo u svojoj kući u Rimu.

Posebno popularne kod njega bile su slike poput Konformista, Posljednji tango u Parizu i Dvadeseto stoljeće. Zauzvrat, film "Posljednji car" nagrađen je Oscarom u devet kategorija! To je nevjerojatan uspjeh, kojem teži svaki redatelj.

George W. Bush

30. studenog 2018., u dobi od 94 godine, umro je 41. predsjednik Sjedinjenih Država George W. Bush. Posljednjih godina svog života putovao je u invalidskim kolicima i bolovao od Parkinsonove bolesti. Štoviše, prethodno je hospitaliziran s trovanjem krvi, a malo kasnije, odmah nakon smrti svoje supruge. Sve je to utjecalo na dobrobit i zdravstveno stanje uopće.

George W. Bush istinska je legenda čije je zasluge teško precijeniti. Svojevremeno je bio veleposlanik Ujedinjenih naroda u Kini, a kasnije je preuzeo počasnu funkciju predsjednika.

Lyudmila Alekseeva

12.08.2018. Preminula je Lyudmila Alekseeva, članica Vijeća za ljudska prava. Tragedija se dogodila u jednoj od moskovskih bolnica, a u trenutku njezine smrti imala je 91 godinu. Uzrok smrti bilo je zatajenje bubrega.

Mnogi je znaju kao jednog od osnivača Moskovske Helsinki grupe - organizacije u Rusiji za zaštitu ljudskih prava.Tijekom svog života bila je nagrađena mnogim nagradama, uključujući francuski orden častičke legije, zapovjednički križ Reda zasluge za Saveznu Republiku Njemačku i mnoge druge.

Nažalost, postoji mnogo više slavnih koji su umrli u 2018. godini. Svaki od njih zaslužuje vječno pamćenje.

Požar u Kemerovu

Nemoguće je ne spomenuti strašnu tragediju koja se dogodila 25.3.2018. u gradu Kemerovu. U trgovačko-zabavnom centru "Zimska trešnja" došlo je do požara, u kojem je poginulo 64 ljudi. Prema riječima stručnjaka, u dječjoj sobi upalio se pjenasti jastučić. Vatra se proširila i na druge objekte, uključujući kino. Ali vatrodojava i upozorenje nisu radili, a posjetitelji su ostali taoci plamena.

Ovo je velika tragedija za svakog od nas, ogroman gubitak ne samo cijele Rusije, već i cijelog svijeta. Svim srcem izražavam sućut obiteljima žrtava.

7 odgovori
  • SVETLANA
   SVETLANA kaže:

   koliko je bolno saznati najgore vijesti o klizaču Denisu Tenu. kako sitna svađa ... ukupno .... ŠTO STE ŽIVOTINJE DALI SA OVAJIM GLAVOM UDARUJU SE U DUBU. VAS JE LJUBAV ... KRALJEVINA JEDNO VJERO VELIKO ...

   odgovor

odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Dodajte komentar

Vaša e-pošta neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *