Tatoo Maori: podrijetlo, značenje, stilski ideje

sadržaj:

  1. Podrijetlo maorske tetovaže
  2. Značenje glavnih likova
  3. Gdje dobiti maorsku tetovažu?
  4. Ideje za muškarce i žene

Unatoč činjenici da je stav prema tetovažama još uvijek nejasan, one su također popularne. Za mnoge je to jedan od načina samoizražavanja, a za druge je to postao stil života. Međutim, postupak odabira tetovaže prilično je kompliciran. Uostalom, vrlo je važno da vam crtež u potpunosti odgovara po vrijednosti i stilu nanošenja. Stoga danas predlažemo da detaljnije razmotrimo značajke i značenja maorske tetovaže.

Podrijetlo maorske tetovaže

Tetovaže maorskog stila potječu od istoimenog plemena, čija povijest seže stoljećima unazad. U one dane korišteni su za opisivanje života i dostignuća određene osobe. Odnosno, od crteža na tijelu bilo je moguće odrediti status, položaj u društvu, jake karakterne osobine, plemensku pripadnost i još mnogo toga. Iz tog razloga, gotovo svaka osoba imala je tetovaže. Štoviše, njihova se odsutnost smatrala grijehom, nepoštivanjem božanstava koje je pleme obožavalo.

Naravno, postupak crtanja bio je daleko od modernog. Često su se za to koristili zubi morskih pasa, kosti ptica i riba, kao i noževi s školjkama. Alternativna opcija, koja se pojavila mnogo kasnije, bila je gruba rezačica i čekić, koji je pogođen rezačem i ostavio rez. Boja se sipala izravno u ranu. Nije teško pogoditi da je postupak bio posebno bolan i dugotrajan. Primjena jedne tetovaže na licu često je trajala nekoliko tjedana s kratkim pauzama za ozdravljenje. Doista, u procesu je koža bila natečena, ozlijeđena i uzrokovala je bol, nelagodu. Sve je to opasno za zdravlje i život općenito.

U današnjem svijetu postupak primjene tetovaže značajno se razlikuje. Uz to, slike se primjenjuju uglavnom kao ukras. Stoga im ne daju mnogo značenja. Međutim, vjeruje se da su se takvi crteži često koristili za komunikaciju s božanstvima tijekom obreda. Stoga tetovaža može utjecati na auru ili čak na sudbinu osobe. Što se tiče lokacije, muškarci najčešće tetoviraju lica i noge. Zauzvrat su ih žene radile na vratu, bradi i leđima.

Tattoo Maori: značenje glavnih likova

Detaljna studija uzoraka, realizma, cjelovitosti zavjere - sve to karakterizira maorsku tetovažu. Izgledaju kao prave slike, zahvaljujući kojima uvijek privlače pažnju, pa čak i fasciniraju. Ali ipak, ne zaboravite da svaki lik ima različito značenje. Stoga je bolje pažljivo proučiti svaki od njih.

Na primjer, uzorak žbice pomaže u zaštiti osobe od negativnih emocija i loših događaja. To je vrlo važno, posebno u modernom svijetu. Uz to je simbol unutarnje slobode, kao i atraktivnosti i sofisticiranosti. Stoga ovu opciju odabiru ne samo muškarci, već i žene. Simbol dugovječnosti i zdravlja u ovom slučaju je kornjača. Takva slika uvijek štiti svog vlasnika, a također pomaže u nakupljanju vitalne energije i snage. Smatra se da je to posebno jak znak koji pomaže poboljšati kvalitetu života.

Morski pas simbolizira snagu i moć. To je također vrlo moćan amulet koji može zaštititi od neprijatelja i zle volje. Vjeruje se da slika guštera pomaže jačanju intuicije, inteligencije. Uz to, može otvoriti dar vidovitosti ili čarobne sposobnosti. Što se tiče dupina, ovaj je crtež simbol predanosti, snažnog prijateljstva i iskrene radosti. Također simbolizira jedinstvo čovjeka s prirodom, naime s morem. Tu su opciju često birali ribiči i lovci.

Slika sunca često se koristi kao glavni naglasak u tetovaži. Govori o odnosu života i smrti. Također privlači unutarnju energiju, osjećaj sreće, dobrote i uspjeha. Ova je opcija namijenjena onima koji žele promijeniti svoj život i uložiti sve napore da to učine.

Često ljubitelji maorskih tetovaža odabiru spiralni uzorak za sebe. Simbol je početka novog života i osobnog rasta, realizacije u svim područjima. To se također može tumačiti kao želja za promjenom, obnavljanjem.

Kao što vidite, postoji dosta popularnih slika Maora. Svaki od njih karakterističan je po svojoj složenosti. Osim toga, vjeruje se da imaju sveto značenje, pa trebate odabrati opciju koja vam pažljivo odgovara. Štoviše, kombinacija crteža omogućuje vam stvaranje snažne obrane od zlog oka i negativnih događaja. Međutim, preporučujemo da to rade samo s iskusnim majstorima koji mogu realizirati bilo koju ideju i dobro su svjesni ove simbolike.

Gdje dobiti maorsku tetovažu?

Kao što je već spomenuto, Maori tetovaže su se prije radile uglavnom na licu, vratu, leđima ili nogama. U modernom svijetu trendovi su se donekle promijenili. Dakle, body art nije toliko velik i izrađuje se na ostalim dijelovima tijela.

Muškarci često odabiru ovaj stil. Na primjer, na ramenu ili podlaktici takvi uzorci izgledaju posebno lijepo. Oni naglašavaju olakšanje mišića i moćan su amulet za njegova vlasnika.

Tetovaža na rukavima može se vidjeti rjeđe. Činjenica je da takav crtež zauzima prilično velik prostor. I nisu svi spremni za to. Laconic, ali istodobno lijepe tetovaže su popularnije u modernom svijetu.

Zanimljivo je da su mnoge slike u stilu Maora i dalje pješice. A to se odnosi i na muškarce i na žene. Ova lokacija izgleda neobično, ali istodobno i vrlo originalno. Primjetno je da se tetovaža uvijek može sakriti nošenjem dugih hlača ili hlača. To je sasvim praktično u modernom životu.

Maori tetovaže: ideje za muškarce i žene

Postupak odabira stila tetovaže prilično je naporan. Uostalom, postoji prilično malo mogućnosti. Međutim, imajte na umu da se Maori bitno razlikuje od svih ostalih. Grafičke crte, lakonske slike - sve to izgleda posebno lijepo. Stoga preporučujemo da detaljnije pogledate ovu odluku.

0 odgovori

odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Dodajte komentar

Vaša e-pošta neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *