Najzanimljivije mogućnosti postavljanja stola za Novu 2018. godinu

Svatko od nas provodi većinu vremena pripremajući svečanu večeru u novogodišnjoj noći, a prekrasan ukras novogodišnjeg svečanog stola ponos je svake domaćice. Da bi postava stola bila zaista nevjerojatno lijepa, prvo morate uzeti papir i olovku i napraviti popis onoga što je potrebno. Predložena jednostavna pravila i prekrasne fotografije varijacija stola za posluživanje za proslavu nadolazeće Nove godine 2018. pomoći će vam da organizirate obiteljsku proslavu.

Izbor stola i raspored stolica

Stol koji namjeravate postaviti treba biti dovoljno širok i udoban, kako ne bi ometao pokrete koji sjede za stolom. Prilikom uređenja instrumenata uzmite u obzir činjenicu da se za svaku osobu dodjeljuje otprilike pedeset do šezdeset centimetara duljine stola. A stolice oko stola trebaju biti uredno nasuprot jedna drugoj.

Postavka blagdanskog stola

Odmor za jelo za odmor

Par dana prije Nove godine 2018. postavlja se pitanje kako ukrasiti blagdanski stol i u kojem zanimljivom stilu. Izbor posuđa i elemenata ukrasa za posluživanje ovisi o tome. Budući da novogodišnja večera traje duže nego inače, ranije je bilo uobičajeno koristiti bijela jela i srebro. Trenutno se promijenila ideja posluživanja, ali pravilo ostaje isto: posuđe i uređaji trebaju biti uređeni u istom stilu i uskladiti se u boji.

Novogodišnji stolnjak

Nakon što se odlučite za jelo, prijeđite na izbor stolnjaka. Za postavljanje svečanog stola za Novu 2018. godinu najbolje je koristiti pastelne nijanse. Budući da je naredna godina godina Psa prema istočnom kalendaru, ona ne voli dopadljivost i šarene tonove. Možete kupiti stolnjak s novogodišnjim tiskom. Stolnjak treba visjeti podjednako na sve strane. Rubovi stolnjaka, prema pravilima posluživanja, padaju dvadeset do trideset centimetara od stola, ne dosežući sjedalo stolice. Zapamtite: oni ne ukrašavaju svečani stol uljanom krpom, čak i ako je zapanjujuće lijep - ovo je stvar za obiteljsku upotrebu!

salvete

Tkanine od salveta trebaju biti u ton-tonu s stolnjakom. Lijepo se saviju i stavljaju na vrhu tanjure. Papirnate salvete mogu se uskladiti u istoj shemi boja s stolnjakom. Ako želite ugoditi vlasniku nadolazeće 2018. godine - Earth Dog, onda se odlučite za papirnate salvete s likom slatkih psića različitih pasmina. Papirnate salvete postavljaju se na posebno dizajnirane stalke za to, koji su postavljeni na dva ili tri mjesta na stolu. Salvete izrađene od papira i tkanine izgledaju sjajno u susjedstvu, jer obavljaju različite funkcije. Tkanina od platna štiti odjeću, postavlja se na koljena, a papirnatim ručnikom obriše usta.

Dekoracija stola

Zatim, kada je dopuštena situacija s izborom posuđa i stolnjaka, slijedi sljedeći zadatak - ukrašavanje stola. Jedan od neophodnih novogodišnjih ukrasa stola su - prekrasne tkanine od salvete, koje smo gore spomenuli. Uostalom, samo oni mogu stvoriti profinjenu veselu atmosferu večere. Osim salvete, za ukrašavanje se koriste svijeće, igračke od smreke, statue Djeda Mraza sa Snježnom djevojakom, kao i novogodišnje kompozicije od smrekovih grančica ili herbarija. Pored svega, stol možete ukrasiti razglednicama ili suvenirima.

Božićne kompozicije za ukrašavanje stolova

Ako se unaprijed pobrinete za ukrašavanje stola svečanim kompozicijama, tada s cijelom obitelji možete sami napraviti originalne ukrasne predmete.Svi elementi moraju se kombinirati u stilu i istaknuti ljepotu dizajna. Ali ako nemate dovoljno vremena prije praznika, gotove ukrase uvijek možete pronaći i kupiti u cvjećarnicama ili poklon salonima.

Najvažnija pravila postavljanja tablice

Posluživanje novogodišnjeg stola započinje moltonom - mekom krpom koja se stavlja ispod stolnjaka. Dizajniran je da zaštiti površinu radne površine od djelovanja vrućih posuđa i vlage, sprječava proklizavanje novogodišnjeg stolnjaka i prigušuje zvuk pribora za jelo. A na vrhu moltona je stolnjak.

Na udaljenosti od jednog ili dva centimetra od ruba stola, ispod vruće se stavlja veliki ravni tanjur, a na njemu je tanjur za užinu. Lijevo od njih stavite vilicu s zubima prema gore, a s desne strane - nožem, usmjerite prema tanjurima. Ali još uvijek je dopuštena vilica umotana u ubrus od tkiva s nožem. Prije posluživanja vrućeg jela, jelo se skida sa stola.

Glavna čaša za vodu ili sok izložena je vrhu na udaljenosti od jednog centimetra od noža. A onda trebate organizirati ostatak čaša. Ne postoje stroga pravila za njihov raspored. Sve ovisi o vašoj mašti i ukusu. Međutim, ne preporučuje se postavljanje četiri čaše ili naočala jednoj osobi.

Sve o novogodišnjim raspoloženjima

Novu 2018. godinu ne možemo zamisliti bez obveznog atributa - šampanjca. Za mnoge od nas praznik je već zaključen u samom nazivu ovog vina. Boca šampanjca otvara se za stolom, obično ispod zvučnog sata, i izlije se u male čaše, po mogućnosti visoke. To je zbog činjenice da se proces evolucije plina produžuje. Ostala vina unaprijed se odvajaju, nakon čega se stavljaju na stol već otvoren. Jača jaka pića visokog stupnja mogu se uliti u prekrasan svečani stol. Svi pokušavaju piti od srca za Novu godinu. Međutim, zapamtite, Ministarstvo zdravlja upozorava: alkohol prvo donosi samo radost. Olujno i veselo doček Nove godine često povlači tužno i tromo jutro. Stoga - pazite!

Recepti za fotografije za sretnu novu godinu

Prema staroj tradiciji, stol bi trebao biti bogat i sastojati se od dvanaest jela. Nudimo vam najzanimljivije i najoriginalnije mogućnosti dizajniranja jela za svečani stol.

Lijepo uređen stol postavlja sve prisutne goste za svečano pozitivno raspoloženje. U posljednje vrijeme sve češće poslužuje se novogodišnji stol, usredotočen na istočni kalendar, prema kojem svake godine odgovara određenoj boji. Boja ove godine je žuta, tako da je ukrašavanje stola svijećama i kompozicijama u žutoj boji dobra ideja. Održavati postavljanje stola u žutim nijansama i papirnatim ubrusima pomoći će.

2 odgovori

odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Dodajte komentar

Vaša e-pošta neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *