Fascinantna Feodosia - popularno odmaralište za ljetne praznike

Feodosia je popularno krimsko odmaralište koje se nalazi na jugoistoku poluotoka. Grad privlači turiste ne samo s mnogo kilometara prelijepih plaža, već i s izletima, zabavom za svaki ukus, kao i s mogućnošću poboljšanja zdravlja. Grad ima zanimljivu stoljetnu povijest koja podsjeća na Đenovski toranj i tvrđavu Kafa.

Kako doći

Postoji nekoliko načina da se dođe do Feodozije. Najbrži i najpovoljniji od njih je putovanje zrakom. Najbliža zračna luka gradu je Simferopol, gdje redovito leti letovi iz mnogih velikih gradova Rusije. Cijena njihove karte u Moskvi iznosi oko 2800 rubalja. Iz Feodozije do zračne luke možete doći autobusom ili kolicima za 350 rubalja.

Druga opcija da se dođe do Feodozije je trajektna usluga. Autobus ovdje redovito polazi iz Anape. Cijena autobusne karte i trajekta do poluotoka košta oko 500 rubalja.

Odmor u Feodosiji 2018. bez posrednika: privatni sektor, hoteli, pansioni, sve uključeno

Naselje nudi brojne mogućnosti smještaja - sobe u privatnom sektoru, pansioni, hoteli, pansioni, rekreacijski centri, itd. Cijena sobe u hotelu s 4 zvjezdice u središtu grada koštat će oko 4 tisuće rubalja dnevno. Cijene soba mogu uključivati ​​hranu i spa tretmane.

Za dvokrevetnu sobu u hotelu s 3 zvjezdice odmor će morati platiti od 2500 rubalja. U privatnim mini hotelima iznajmljuju se sobe za oko 2 tisuće rubalja. Možete unajmiti sobu u privatnom sektoru počevši od 200 rubalja dnevno.

Soba u pansionu u visokoj sezoni može se unajmiti za 1300 rubalja dnevno.

Neki hoteli, poput tvrđave Kafa, Fort Knox ili Scarlet Sails, nude turistima smještaj koji uključuje all inclusive. Troškovi života ovdje počinju od 5500 rubalja dnevno.

Cijene hrane u Feodoziji

S hranom u Feodoziji, turisti nemaju problema. Razni kafići i restorani otvoreni su svugdje za svaki ukus i proračun. Najpopularniji restoran bio je restoran „Plačuća vrba“, gdje se gostima nudi širok izbor jela od ribe i morskih plodova koja možete odabrati sami u akvariju.

Restoran Sunrise otvoren je na Zlatnoj plaži, gdje su stolovi postavljeni tik do ruba vode. Prosječni račun u restoranu iznosi oko 500 rubalja po osobi.

Najbolja jela s roštilja pripremaju se u kafiću Pod mjesecom. U prosjeku večera ovdje košta 1.500 rubalja po osobi.

Ručak u kantinama Feodosia koštat će oko 300 rubalja po osobi.

Odmor na plaži u Feodoziji

Ukupno, Feodosia ima više od 10 različitih plaža. Najpopularnije među turistima su:

  1. Djeca. Fina pješčana plaža i praktičan pristup moru. Ulaz ovdje je plaćen. Na plaži se nalaze brojne atrakcije i atrakcije za djecu i odrasle.

  1. Pearl. Ime je dobio po ružičasto-bisernom pijesku kojim je prekriven. Ulaz je besplatan. Mogu se unajmiti suncobrani i ležaljke.

  1. Zlatna plaža opremljena je svime što je potrebno za kvalitetan odmor. Ova je plaža vrlo popularna među turistima, pa je ovdje uvijek puno ljudi.

  1. Scarlet Sails - besplatna plaža s finim pijeskom. Odmornici imaju širok izbor vodenih atrakcija i drugih zabavnih sadržaja.

  1. Plaža Kameshki je šljunčana plaža koja se nalazi na teritoriju kompleksa Afrika.

Rekreacija u Feodoziji: moteli i pansioni

Naselje nudi izvrsne uvjete za wellness. U blizini grada otvoreno je oko 60 pansiona, odmarališta i rekreacijskih centara.Za liječenje i sprječavanje mnogih bolesti, već dugi niz godina ovdje se koriste mineralne vode, morski ionizirani zrak i muljev blato ljekovitih svojstava. Lječilišta Feodozije specijalizirana su za liječenje i prevenciju bolesti krvožilnog, dišnog, živčanog, probavnog sustava, dijabetes melitusa i metaboličkih poremećaja.

Zabava i atrakcije

Turisti koji odmaraju u Feodosiji neće im biti dosadno. Ovdje će im se ponuditi zabava za svaki ukus. Osim toga, u gradu i njegovoj okolici nalazi se mnoštvo povijesnih i arhitektonskih atrakcija koje će biti zanimljivo posjetiti.

Sve izletničke rute u Feodoziji uključuju posjet kuli svetog Konstantina i genovskoj tvrđavi, koji su postali arhitektonski simboli grada, koji govore o bogatom nasljeđu regije.

Drugi arhitektonski spomenik je vikendica Stamboli. Njena je zgrada sagrađena na brežuljku u maurskom stilu. Oko je slikoviti park s fontanom.

Najstarija arhitektonska znamenitost Feodozije je Vvedenska pravoslavna crkva, sagrađena u 7. do 9. stoljeću na mjestu grčke crkve. Danas postoji samostan koji djeluje, pored kojeg je izvor ljekovite vode.

Jedan od najpopularnijih izleta, odavno je obilazak svetih mjesta Feodozije i Krima.

Povijest stvaranja novčanica možete saznati u Muzeju novca, gdje je pohranjena ogromna kolekcija novčića, među kojima su valuta Zlatne Horde, kovanice iz davnina, kneževina Tmutarakan i kraljevstvo Bospor.

Među eksponatima Muzeja antike Feodozija mogu se vidjeti stvari pronađene prilikom iskopavanja naselja Huna, Polovca i Khazara.

Ljubiteljima umjetnosti bit će zanimljivo posjetiti umjetničku galeriju Aivazovsky, gdje se sakupljaju njegovi radovi. U Zelenom muzeju možete se upoznati s biografijom i djelima velikog pisca. Upravo je u tim zidinama napisao takva remek djela poput Trčanje po valovima, Put u nigdje i druga djela. U Feodoziji se nalazi kuća-muzej Paustovskog i književni i umjetnički muzej sestara Tsvetaev.

Divite se živopisnoj prirodi mjesta odmarajući se planinskim lancem Echki Dag. Ovdje se redovito organiziraju izleti za aktivne turiste.

Odmornici moraju pronaći vremena da posjete rezervat prirode Karadag, koji zaslužuje titulu jednog od najljepših mjesta na poluotoku.

Turisti sa djecom bit će zainteresirani da prisustvuju predstavi u Delfinariju Karadag.

Recenzije o ostatku u Feodosiji: prednosti i nedostaci naselja

Feodoziju godišnje posjeti tisuće turista. Što ih ovdje privlači? Prije svega, to su izvrsne mogućnosti za bilo koji odmor: plaža, obiteljska, aktivna itd. Većina plaža u gradu su besplatne, dok su čiste i ugodne. Na svakom koraku nalaze se kafići, restorani, trgovine i suvenirnice. Cijene su sve razumne.

U Feodosiji postoji mnoštvo povijesnih, kulturnih, arhitektonskih i prirodnih atrakcija koje možete vidjeti tijekom razgledavanja ili samostalno posjetiti. Tu su otvorene desetine sanatorija i mirovina koje nude wellness usluge.

Što se tiče nedostataka, u jeku sezone ovdje ima puno turista, pa se preporučuje unaprijed rezervirati smještaj.

0 odgovori

odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Dodajte komentar

Vaša e-pošta neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *